„Най-хубавото тепърва предстои…“ - последните думи във Фейсбук на 26-годишната Хриси звучат тъжно пророчески на фона на събитията от 5 юли. Кръстовище. Футболист. Джип. Катафалка. Пътят и на Хриси, и на 21-годишната Хариет завършва на бул. „Черни връх“ в столицата след зверски сблъсък и по думите на очевидец - нулев спирачен път.

Водеща роля в мелето пък е отредена на два от най-популярните типа българи последните години, които се множат с плашеща скорост - Красавицата и Звяра.

Тя държи на външния си вид. 

Би могла да се появи във всеки клип на чалга парче и да изглежда на място. Пада си по провокациите, вярва, че изглежда добре, и не страда от липса на самочувствие. Обича татуировките, сочните устни и късите поли.

Заиграва се с белезниците. Учи право, както и по-голямата част от населението, защото във всеки български дом през новото хилядолетие трябва да има поне по един юрист.

Работи в МВР, а каква работа точно е свършила заедно с екзекутора на двете момичета, тепърва ще научаваме от колегите ѝ. Засега ни е достатъчна информацията, че името ѝ се свързва с безскрупулен престъпник, избягал с една маратонка от мястото, където е причинил двойна смърт, пише "Марица".

За полицайката Симона знаем и още нещо, благодарение на емоционалното ѝ обръщение към нацията, както и на словоохотливата ѝ майка, но за това - по-късно.

Той обича бързите скорости.

Доставя му удоволствие да си причинява болка, затова покрива лицето и врата си с татуировки, една от които е кръст. Набожен. На футболната сцена залязва бързо след като е изгрял. В спорта няма достатъчно адреналин и тръпка, така че постепенно преминава на вълна наркотици и алкохол.

Общителен е - не само спрямо подземния свят, но и с органите на МВР. Подсъдим, осъждан и издирван по други дела, защото е „лошо момче“, а законът е за бедните и простите.

Родителите на Георги също проговарят за трагедията - никой не е предполагал, че синът им отдавна е залитнал към криминалния контингент, нито, че употребява дрога.

И ако дотук поредицата от абсурди вече ви се струва прекалена, думите на Красавицата Симона и майка ѝ ще прелеят чашата. След черната катастрофа на „Черни връх“  гневната полицайка първа минава в атака. Говори за помия, „злобни човечета“, намеква за носене на последствия и сърбане на попара, докато майка ѝ директно нарича народа „изключително тъп“.

Нито една от двете не обелва дума за самата трагедия, не споменава мъртвите Хриси и Хариет. Време и енергия за чуждите проблеми нямат, защото не ги интересуват. Журналист с по-силно перо, някой като Милен Цветков, би го казал по-добре, но му взеха думата на друг софийски булевард.

България е в дълбока политическа, финансова и духовна криза. В света на Красавицата и Звяра приказката засега не върви добре. Оцеляването е трудно, моралът не съществува, скъпата кола и маркова дрога са новите ценности. Изпълзяването от дупката, в която пропадна държавата ни, ще стане много трудно, но просто нямаме друга посока, освен нагоре.

Нека не позволяваме животът и смъртта на още две млади момичета да отидат напразно. Както би казал големият Божан Петров: „Най-хубавото тепърва предстои, скъпи сънародници…“.