"Трябва наистина да помислим за един дебат за смесена изборна система, поне германски, в която има и мажоритарна, има и пропорционална част, и да се съставят вътре някакви мнозинства по-сериозни, за да може някой наистина да поеме политическа отговорност.

При гърците например има такъв механизъм, с който победителят получава допълнителни гласове, за да има все пак някакво правителство, защото иначе се вижда, че всеки дърпа чергата към него си и почва да ремонтира Изборния кодекс малко преди изборите, така както на него му се струва, че трябва да стане."

Това коментира икономическият анализатор Кузман Илиев в "Пресечна точка" по Нова Тв.

"В САЩ имат съмнения и за машините, за гласуването по пощата, там има и забавяния при демократите по няколко дни, когато някой щат може да обърне играта. Това винаги ще го има, а ние тука на глава от населението сме най-много тарикати може би на земята.

Абе, ще драскаме по бюлетината, за да я направим невалидна, да има 200 хиляди невалидни бюлетини, а някой подозира винаги машината, че манипулира.

Заради този дебат ние изпускаме голямата картина и голямата картина е точно тия 30% на годишна основа, на която българинът е обеднял.

Както и това, ние ще имаме ли ток, при положение че сега изнасяме, трябва до 10 години да има електромобили, а няма и зарядни станции, въобще тези големите теми убягват", добави експертът.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук