Поисканият имунитет на Борисов консолидира и подпомага съставянето на правителство. Рекламата, която се прави и психическото оказване на въздействие,  налице. Искане на имунитет още няма. Защо се огласява? Тече открита война.

Трябва да се отиде максимално бързо на избори. Не може да има правителство, на което да се вярва, след това, което излезе. Това каза пред Нова нюз финансовият експерт Любомир Дацов.

"Експерт по публични финанси може да бъде само някой, който е работил в МФ. Петър Чобанов е един от тях, Яна Пальова също, проф. Ганев е в СУ и е бивш шеф на Агенцията за икономически анализи. Има още 1-2 човека, които са в САЩ в момента. Цветан Манчев също е подходящ.

Красимир Вълчев е най-подходящ за министър. С мен не е говорено за министър на финансите. Не смятам, че е добро решение чист експерт да бъде в правителството. Димитър Костов е идеален за министър, но е експерт", коментира Дацов.

Той определи като циничен разговора, който се е чул на записа на Радостин Василев. "Не би трябвало някои неща да бъдат в политиката. Когато човек е циник няма проблем да натисне копчето, за да се случи нещо лошо", посочи той. И предположи, че депутатите ще приемат удължителния закон за бюджета.

"Този вариант е най-безболезнен откъм правене на дълг и осъществяване на плащания. Няма да има проблем с плащанията. Възможно е да приемат бюджета навреме, ако се действа бързо", смята Дацов.

Според него ако дори половината от нещата, които се твърди за управлението на прокуратурата, са истина, става дума за организирана престъпност.

"В такива случаи обикновено се закрива цялата институция отгоре до долу. Да изнудваш хора, за да завеждаш дела, за да решаваш в нечия полза по политическа заръка, вече е престъпление", подчерта той. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук