Филип Харманджиев, доскорошният съдружник на обвиняемия скандален бизнесмен Иво Прокопиев, с когото по време на управлението на Иван Костов приватизират на безценица Винпром “Дамяница”, главната редакторка на поръчковата бухалка “Дневник” Велислава Попова, подсъдимият бивш министър на отбраната Николай Ненчев, провалили се като кандидат-депутати от “ДА(й), България”, като бившата началничка на кабинета на провалилия се като министър на правосъдието Христо Иванов – разследваната от ОЛАФ Надежда Йорданова, Любомир Авджийски и други, са една част от метежниците, които тази вечер планират поредното активно мероприятие срещу държавата.

В 18.00 часа пред Народното събрание ще се съберат и марионетки на Цветан Василев, които в последните две години списват няколко поръчкови сайта и организират периодично “активни мероприятия” в опит да попречат на държавните органи да изправят пред съда банкера-беглец. Става въпрос за лица с фамилии Маринова, Сиракова, Миленски и други.

Метежниците вече са поискали от двете овладени от олигархията телевизии – бТВ и Нова, да бъдат включени “на живо” от Фонтана пред президентството в централните новини точно в 19.00 часа. Планът е в момента, в който бъдат в ефир, метежниците да започнат да скандират “оставка” срещу президента Румен Радев и срещу премиера Бойко Борисов, който отказа да влезе в сценария на олигархичните кукловоди и да подкрепи политизирания председател на ВКС Лозан Панов във войната му за овладяване на прокуратурата. В 19.30 часа е поискано от шефовете на новините на бТВ и Нова – Венелин Петков и Дарина Сарелска, да бъде осигурено второ включване, този път от Съдебната палата, където ще се скандира за оставка на обвинител № 1.

В метежа ще участват и щатни соросоиди от различни НПО-та, финансирани с грантове на чужди фондации, като Милен Миланов, който от години усвоява огромни суми по проекти за интеграция на ромите, Стана Илиева, която работи за легализиране на гей-браковете, Георги Богданов от т.нар. Национална мрежа за децата, както и Ружа Смилова, щатна анализаторка на Центъра за либерални стратегии, основан с пари на Джордж Сорос и Мария Кавлакова, която освен, че се провали като кандидат за депутата на “ДА(й), България”, е свързана със схеми на Зеления октопод и бившият служител на олигарха Иво Прокопиев, сега председател на Партията на зелените – Владислав Панев-Компенсаторката.

По традиция, в координирането на протеста важна роля ще има бившият служител на скандалния бизнесмен Прокопиев Николай Стайков, търговецът на секс артикули, който в края на миналата седмица участва в активно мероприятие срещу действащ член на Висшия съдебен съвет.

На подготвения метеж се предвижда Иванов и Кънев да си простят и да обявят официално брачния си съюз. Между двете катастрофирали на последните парламентарни избори хибридни партии на олигархията – “ДА(й), България” и “Нова Република”. Не е изключено на паважа пред Съдебната палата да се просне и марионетката на олигархията – съдията Лозан Панов, с което окончателно да обвърже бъдещето си с кариерата на политик, обречен на провал.

Време е българските държавници да прекратят тези жалки опити на олигархията и техните кърлежи да тровят живота на българското общество. Гражданите ясно показаха, че няма да бъдат съучастници на подсъдими и обвиняеми олигарси и техните марионетки в опита да избегнат търсенето на отговорност и унищожаването на националното ни достойнство през сляпото поклонничество на войната на Сорос срещу единна Европа.