Само преди няколко дни, на 22.06.2022 година, Кирил Петков заяви, че Асен Василев не е за премиер, трябвало да си остане финансов министър.

Министър-председателят в оставка обяви, че след обсъждане и решение на ПП именно Василев ще отиде да вземе първия мандат от Румен Радев.

Кандидат-премиерът на ПП се изправи пред Радев, взе мандата и призна, че... БЛИЦ TV

Ето и част от коментарите в мрежата по повод опита за рокада:

Станислав Недков

С издигането на Асен Василев за премиер и Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ, от ПП се самопростреляха не в краката, а директно в празните глави.

Шансът да има ново правителство в рамките на този парламент е нулев.

Единствената разлика между Кирил Петков и Асен Василев е, че първият пипа парапета на секретарката си, а вторият на министъра на културата.

Виктор Димчев

„Няма да допуснем шепа хора да ограбват обществените средства", каза Кирил Петков и посочи левия си крачол като нов кандидат за премиер.

Скоро тези хора ще бъдат забравени като политици.

Щетите от действията им ще плащаме с години.

"Престъпници" е много меко определение за тях.

Извинявам се за всеки случай, в който съм бил дори най-леко толерантен към тази бездарна банда.

Асен Димитров

Ако сте забравили, правителството падна след вот на недоверие за "провал във финансовата политика". Демек заради Асен Василев! Има ли нещо по-абсурдно от това същия този да е предложение за премиер. Другият, на който спрягат името за министър председател, също е свален след вот на недоверие, и колкото политическите сили толерантно да се изказаха за него в лично качество, Николай Минчев беше доста неудачно подбран за високата длъжност председател на НС. А за пемиер направо би бил нелеп.

Трябва ли ПП да продължи да натрапва управление със свое участие?

Соня Колтуклиева

Асен Василев - премиер. Румен Спецов - началник кабинет.

Ивелин Николов

Съгласен съм с Кирил Петков от 22.06.2022г. Асен Василев не е за премиер. Мерси.

Борислав Цеков

Махат Куку, слагат Пипе. Но Куку и Пипе са си едно, вървят в комплект. Разликата е само в силуета, а не в съдържанието. Измамата продължава.

Стоян Радев

Делян Пеевски беше назначен за шеф на ДАНС с гласовете на Корнелия Нинова и депутати на БСП в тогавашното и в настоящото Народно събрание. Корнелия Нинова е известна с репликите: демокрацията ни отне много, вие обидихте българския народ със санкциите срещу Русия (след анексирането на Крим) и Русия е приятелска страна (след нападението над Украйна). Заради нея на Украйна не беше отпусната официална военна помощ. След изгонването на руските шпиони Корнелия Нинова поиска главата на Кирил Петков и я получи. Но… От Продължаваме промяната й се подчиняват и правят каквото тя пожелае в името на борбата с корупцията и независимостта на България от руските интереси!?!?

Това не е абсурд. Това е перверзна подигравка с разума и достойнството на българските граждани, които от две години пълнят площадите. А може би те това заслужават, щом не виждат какво се случва пред очите им.

Източник: tribune.bg