Коронавирусът е изключително опасна машина за заразяване на хора, но Господ е българин под прикритие. Това каза експертът по антитероризъм Христо Смоленов за коронавируса, цитиран от "Фокус".

Той посочи, че има една крилата фраза от Средновековието, че най-големият успех на Дявола е това, че е накарал хората да не вярват, че той съществува.

„Така стои въпросът с конспиративните концепции. Светът ври и кипи от многопосочни конспирации. Същевременно медии, интелектуални среди, всички, които принадлежат към този патогенно-модифициран елит, който управлява човечеството, тръбят за щяло и нещяло, че не бива да вярваме на теориите на конспирациите.

Даже неотдавна едно уважавано американско ведомство, призвано да се бори с тероризма и други заплахи от вътрешен характер, обяви нещо. То смята за много вредни различните теории на конспирацията.

Да, тук не става дума за теории, а за реално протичащи, вихрещи се в световното икономическо пространство конспиративни практики. В този смисъл искам да ви задам един такъв въпрос.

Сигурен съм, че читателите на изключително уважаваната от мен медия „Фокус“ ще разберат по достойнство. Всички ние се отнасяме с огромно доверие и говорим с лекота за генномодифицирани организми. Говорим колко са вредни от една страна за селското стопанство, от друга страна на някои места по света са доминиращи в земеделската практика и производството. Как така леко приемаме генномодифицираните организми, а всеки път, когато някой има смелостта да заговори за патогенномодифицирани организми, започват едни увещания, че такова нещо не може да бъде.

Отговаря се, че в природата нещата се самоорганизират под формата на мутации. Да де, но си помислете колко пъти за последните 20-ина години ни връхлетяха неща, които бяха почти превърнали се в пандемия“, коментира още.

По думите му пандемията се случва и трябва много сериозно да анализираме всичко, което информационните медии ни дават като храна за мисленето.

„Прекалено дългият инкубационен период, който позволява на един вирусоносител да се разхожда без симптоми на заболяването твърде дълго и да зарази прекомерно голям кръг от хора. Те иначе просто биха се отървали, ако той би се разболял не две седмици след заразяване, а четири дни Втори въпрос.

Досега вирусите не са били способни дълго време да оцеляват извън биологичния носител, към който са се устремили – човешките клетки. Сега вирусът на COVID-19 може да издържа до няколко денонощия върху различни повърхности. Да кажем пластмаса.

Това превръща механизма в изключително опасна машина за заразяване на хора. Искам да обърна внимание върху необходимостта държавата да организира всички свои сили и ресурси за това да защити собственото си население. Използвам случая убедено да поздравя ръководството на българската държава и специално генерал Мутафчийски и Българската армия като институция на родозащита и характер“, подчерта Смоленов.

Той поздрави премиера, който е подал ръка и на президента. „Искам да поздравя и прокуратурата, която се зае да се противопостави срещу формите на мародерство във всяка подобна ситуация, възникващи с настървения от страна на алчни тарикати и нещо по-сериозно – алчни мошеници. Битката, която предстои да водим изисква единството на българския народ“, подчерта още Смоленов.

Смоленов спря вниманието си и на страха. По думите му той е за това, за да бъде преодоляван, а не неглижиран. „Точно тук е майсторлъка. Затова още веднъж с възхищение споменавам имената на хората от този щаб, който ръководи самоорганизацията на българския народ, за да посрещне това зло, което яростно се носи към нас.

Още веднъж изразявам своята офицерска почит към ген. Мутафчийски и всички негови колеги и към българските лекари, които заслужават всемерната ни подкрепа и които ще покажат колко верни са на този чудесен народ. Не забравяйте - Господ е българин под прикритие“, изтъкна Христо Смоленов.