Паниката около коронавируса е безсмислена, защото всяването на паника и на ужас в хората, които в момента подпомагат почти всички европейски държави, още не знаят какви ще са последствията от тази паника. Те не са дрязги между институции. Това каза писателят, политически ПР и режисьор Нидал Алгафари.

„Да предложат на медиите красивите, хубавите и положителни новини от тази ситуация. Много е важно да се подстрекава и в най-голямата криза към радостта, смеха, защото това увеличава онези хормони на щастие, които се борят с всякакъв вид заразни вируси“, допълни той, цитиран от Фокус.

По думите на Алгафари, когато се говори за коронавируса, трябва да се помисли и за хората с по-лабилна психика.

„Какво ще се случи, например, в момента с всички тези жени, които са заченали в момента и им предстои да родят? Този ужас, на който се подлагат и този стрес, на който подлагат неродените си още деца, какво поколение ще излезе след това?

Затова никой не прави никаква сметка. Какво ще се случи с тези хора, които са с по-лабилна психика? С паник атаките, с депресиите.

Какво ще се случи с тези хора, които са по-социално слаби и нямат никакви възможности и виждат евентуалния финансов ужас, който може да се случи след това? Въобще не се мисли“, посочи той.