Кой иска оставката Румен Радев или президентът на България? Президентът Радев няма права да иска оставки. Гражданинът Радев има право да иска оставката на когото си поиска. Това е безумен гаф. Коментарът направи Нидал Алгафари в "Офанзива с Любо Огнянов" по Канал 3. 
 

Президентът Радев призова за оставка на правителството и главния прокурор ВИДЕО

"Когато президент казва, че прокуратурата е мафия, трябва да има доказателства, защото иначе е грозно и се излага пред света", смята още писателят и допълни, че ако се окажат невинни неговите съветници, тогава има право да търси сметка от прокуратурата.

"Радев ще остане в историята на дипломацията със своите гафове", категоричен е Алгафари.
 
Той оприличи протестиращите партийни формации на слънчогледи в политиката, които са намерили слънцето в лицето на Радев. Според него целта е служебен кабинет, а след това  безпринципна коалиция за следващите избори.

Той каза, че не е съгласен, че се плаща на тези протести, но има елементарни игрички. В тази връзка Алгафари каза, че Христо Иванов е за цирка и допълни, че той има правото на катарзис, докато си намери нишата.
 
По темата той заключи, че протестите губят скорост и ще утихнат. 
 
По отношение на БСП Нидал Алгафари беше категоричен, че промяна там трябва да има, за да бъде партията реална алтернатива на ГЕРБ.

"Те трябва да решат какви са. Какво е да си социалист в Европа сега? Не може да се продължава с приказки за "работническата класа", обясни Алгафари.