Знаете ли къде се намира Клондайк? И какво е? Отдавна има Гугъл, лесно ще разберете - освен ако не сте чели книгите на Джек Лондон, няма начин при това положение да не знаете. Само че Клондайк вече не е там, където пише Джек Лондон. В София е. И е побългарена - защото в София се търкалят клони навсякъде, пише Tribune.bg.

Търкалят се от повече от една седмица, след като понаваля сняг в края на ноември и стана "олеле-малеле-божичко". А около България е пълно с примери за далеч по-лоши неща от ноемврийския ни сняг - дори от този уикенд, става ясно още от коментара на Ивайло Ачев.

А ето и как продължава дословно той:

"Г-н Терзиев, г-н кмете, абсурдно е. Освен ако няма някаква скрита политика за осигуряване на дърва за огрев, ситуацията в София е трагикомична. Колко точно време ще трябва, за да се почистят тези клони и дървета? Или ще чакаме да мине зимата и да се стопят - ами няма!

Както хубавичко са струпани и понатрупани, ще дойде следващата климатична изненада, примерно ще духне вятър и тези добре струпани клони тук и там ще се разхвърчат. Ще стигнат и до канализацията и тогава реките ще закарат София в Атлантида.

Не знам какъв е проблемът - саботаж към новия кмет ли е, некадърност ли е, но е крайно време да се изясни и реши. Иначе става още от същото - недомлъвки и оправдания, оправдания и недомлъвки.

Днес, като за първи ден от работната седмица, отивам към офиса на редакцията. Пеша - помагам за по-чист въздух, а и на краката си да не атрофират.

Ще походя достатъчно и ще мина през локации, където цяла седмица гледам прекършени клони и дървета, стоящи и чакащи някой най-после да ги отнесе. Някой, който си получава заплатата, защото гражданите плащат данъци. Все още!

Та докато минавам, ще поснимам (днес, 4 декември, 2023 година), да се види кое как е - ако г-н Терзиев още не е видял и разбрал, че бързо реже клона, на който седна с под 5000 гласа аванс. Няма 100 дни толеранс, за съжаление - времето е променливо, за 100 дни пак ще завали нещо и то неведнъж."

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук