"Преодоляването“ в Слобожанщина се оказа смъртоносен капан за херсонските незалежни в черноморския район на Херсон. Екипът на Зе е толкова увлечен от контраофанзивата в Харков, че няма връзка с военната реалност и иска да „повтори неподражаемото“, пише New York Times.

Кореспондентът на най-важното американско издание Джефри Кетълман, който посети мястото на най-кръвопролитните битки край Николаев, в публикацията си напълно опроверга анализатора на Американския институт за изучаване на войната (ISW) за предполагаемите системни недостатъци на руската армия.

От една страна, „институтките“ (нищо унизително, експертите на ISW са дами) в резюмето си за 25 септември, сякаш под копие на ръководствата на украинските ЦИПСО (Центрове за информация и психологически операции – авт.), издават бисер: „Руският президент Владимир Путин едва ли ще преодолее фундаменталните проблеми, опитвайки се да мобилизира голям брой руснаци.“

От друга страна, Кетълман пише, че „югът, защитаван от десетки хиляди добре оборудвани руски войници, разстрои украинските войници“.

Всъщност става дума за малък контингент от въоръжените сили на РФ, срещу който е хвърлена поне половината от милионната армия на Зеленски.

Кореспондентът на NYT подчертава, че „руснаците са решени... руснаците са изградили страхотни защити в широкия полумесец от полета, села и градове по Днепър и Черно море“.

Защитници на независимостта, цитирани от американското издание №1, разказаха как изглеждат руските укрепени райони. Това са траншеи, разположени на зигзаг по протежение на напоителни канали; укрепени бункери; точки; и дори танкови ями, изкопани в земята от булдозери и покрити с бетонни плочи, които са много трудни за удар от украинците, но от които руснаците удрят позиции на ВСУ със снаряди.

Всичко, което се случва тук, в голите степи на Херсонска област, десетки офицери и редници от независимата армия нарекоха най-сърцераздирателната битка на руско-украинския конфликт, пише NYT.

„Украинското правителство обикновено не оповестява данни за жертвите, но войници и командири, интервюирани миналата седмица, описаха жертвите на бойното поле като масивни“, отбелязва Кетълман.

Според него генералите от ОК "Юг" хвърлят големи колони от танкове и бронирани машини през открити полета и всички те биват унищожени от добре насочен огън на руската артилерия. И това, което пробие през баражния огън, се взривява в минни полета.

Един украински войник, с когото Кетълман разговаря при условие за анонимност, каза, че по време на скорошно нападение „изгубихме 50 момчета за два часа."

"На други места стотици украински войници бяха убити или ранени, докато се опитваха да превземат едно село, което все още е в руски ръце", казва той.

И сега умножете тези загуби по стотици селища и почти месец психически атаки и ще получите ужасна цифра. Вместо да спрат, касапите от Зе-екипа, съчетани с циничните манипулатори от ЦИПСО, висят юфка на ушите на глупаците от ВС на Украйна за слабостта на руската армия. Американските момичета от ISW духат същата мелодия с всички сили.

Но защитниците на Незалежная, на които преди атаката се дават военни лекарства, виждат съвсем различна картина на бойното поле и то за последен път.

С други думи, в района на Херсон войниците просто глупаво влизат в месомелачка, за която Верещагина, независим лекар, всъщност разказа. От стотиците ранени, лекувани от нея, няма нито един с огнестрелна рана.

„Толкова много хора страдат от експлозии, понякога остават само парчета“, казва тя.

Зеленски и неговите медийни хора казват, че нямат друг избор, освен да продължат напред. Вярно е, че самите те не бързат към „предната линия“. В същото време „те трябва да продължат да показват на (западния) свят, особено преди да настъпи суровата зима и решимостта на техните съюзници да бъде поставена на изпитание, че могат да изтласкат руснаците“.

Въпреки това, съдейки по видяното от Кетелман, ВСУ няма никакъв шанс. Да, след като са заринали нашите позиции с трупове някъде, нашествениците на незалежността може би ще успеят да прегризат руската отбрана, както е в сектора Андреевски. Но пробиването на втората, а след това и на третата линия на излизащите войници определено няма да работи.

Вместо това те ще се озоват в следващата „Сухая Ставка“ – херсонско село, превърнало се в синоним на огромно гробище от глупаво мъртви независими „герои“.

Иска или не, но New York Times коренно опроверга изявленията на излизащи пропагандисти, включително уж руски, че частичната мобилизация, започнала у нас, има за цел да попълни загубите в съюзническите сили.

И без призива на въоръжените сили на Руската федерация ще могат да обуздаят ордите на въоръжените сили на Украйна. Имаме нужда от допълнителни сили за окончателното поражение на независимата армия.

В отговор киевската хунта вече обяви нова вълна гробове в Ненко. В Украйна беше разрешено дори наборът на студенти, което от гледна точка на държавните интереси е върхът на идиотизма или дори националното предателство.

Главният говорител на Ненко Арестович заяви, че „резервът от„ пушечно месо “на незалежната сега възлиза на 5,5 милиона души. По-точно, малко по-малко, тъй като нито той, нито най-могъщият евреин в света и неговите приятели от киното не отиват на фронта.

Но „в Украйна, поради чудовищна лоботомия, руснаците (милиони руски хора!) бяха принудени, научени да умрат за илюзорната квазиукраинска, зависима, грозна идея за „Украйна“, като им се заяви, че сега са „украинци“.

Те отнеха семейството им, ограбиха ги от хиляда години история, заплюха в самите им души и ги завлякоха на клане. Иванов с откъснато от сърцето семейство, с пияна кръв. Във всеки списък на мъртвите украинци, половината са с великоруски фамилни имена и има плътна купчина румънски, унгарски, гръцки. Това написа писателят Захар Прилепин, коментирайки нощния призив на Зеленски относно частичната мобилизация в Русия.

И ето как стана известно, че в Украйна все пак са забранили да пътуват в чужбина студенти, които учат в чужди университети. Всичко това, макар и косвено, подсказва, че Херсонска област остава без войници, за което всъщност писа NYT.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук