Депутатите от Държавната дума на Русия оттеглиха закон, който предвиждаше мобилизираните мъже да получат еднократно плащане от 300 000 рубли (около 4980 долара) и други придобивки.

Това е станало без да посочат причина за решението им, коментира в дневния си анализ за ситуацията в Украйна Институтът за изследване на войната, пише news.bg.

Украински военни междувременно заявиха, че руските сили формират мотострелкова дивизия с мобилизирани мъже от Крим, Краснодарския край и Република Адигея.

Руският президент Владимир Путин изпълни обещанието си и внасе в Държавната дума законопроект за приемане на Донецката и Луганската народни републики и Запорожка и Херсонска област в състава на Руската федерация.

Украинските сили продължават да освобождават селища източно и североизточно от Лиман и са освободили Торске в Донецка област.

Руски източници твърдят, че руските сили са се изтеглили от позициите си североизточно от Лиман, вероятно към позициите около Кременна и по протежение на шосе R66 Сватево-Кременна.

Украинските сили са продължили да напредват към населените места източно от Купянск и са освободили Кишаривка в Харковска област.

Руските сили продължават да извършват неуспешни нападения в района на Бахмут, Вимка и Авдийвка.

Украинските сили са възобновили контранастъплението в северната част на Херсонска област и са осигурили позиции в Золота Балка и Крешченовка. Руски източници твърдят, че украинските сили са освободили и Шевчековка и Любимивка, като са изтласкали руските сили на нови отбранителни позиции около Микаиливка.

Руските сили продължават да атакуват Кривий Рих и Николаевска област с безпилотни самолети Шахед-136 иранско производство.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук