Две бедствия ни връхлитат едновременно, с обединени сили. Това написа във фейсбук политологът Огнян Минчев относно последните събития и трудностите пред съставяне на кабинет.

Ето и целия му коментар:

"На Слави Трифонов Асен Василев му бил прекалено ляв - защото Слави бил бизнес ориентиран... Румен Гечев май ще му дойде по мярка достатъчно десен - възможната коалиция ИТН-БСП набира скорост. А вие внимавайте! Досега двете бедствия са връхлитали върху ни поотделно и независимо едно от друго.

Виденов и Гечев - във властта, а Слави - в шоуто. Сега ще ни връхлетят заедно, с обединени сили. Чума и ураган, пожар и земетресение по 7-ма степен на Рихтер... Това е на път да се случи с подкрепата на ГЕРБ, които се готвят благородно да напуснат пленарна зала при налитането на двойното бедствие.

Всеки, който служи на принципа - "Колкото по-зле, толкова по-добре (за мен)" ще се разочарова горчиво и ще отиде да плаче в ъгъла заедно със силите на мира и прогреса, които ни уверяваха - "Абе дай да го махнем, пък после ще видим..." Ох, не беше лошо да го махнете, ама да можехте да видите "после-то" предварително...

Боже, навремето Василий Българоубиец оставил поне по един едноок на сто ослепени. Как се случи така, че да се съберем само кьорави...?".