На мен Трифонов след вчерашният му пост ми се стори малко компромисен. Може би с времето той разбира, че неговата отговорност е много голяма.

Трудно е да разберем какво ще направи все пак, защото е непредсказуем. Аз се надявам той да ревизира своята позиция - ако не - трети избори? Това заяви политологът Слави Василев в ефира на Нова ТВ.

"Всичко можем да очакваме ИТН . Те са нова политическа сила, лидерът е неуверен. Колкото и пари да излеем на границата, някой трябва да отиде все пак да се разбере с Ердоган. Трябва ни дипломация.

Не трябва да се политизира един сектор и да се искат пари за нещо, което не е необходимо. Не смятам, че ще има позиция, различна от тази, която вече са дали.  Така от своя страна коментира и колегата му Стойчо Стойчев.

"Ситуацията е такава, че не позволява стабилно мнозинство. Всичко ще се решава на момента. Нямаме практика да имаме ясно формулирани коалиционни договорки, които да се спазват.", добави той.

"Ще вървим към предсрочни избори, в последната десетдневка на октомври може би ще има избори 3 в 1. Не мога да отговоря защо Петър Илиев не беше изтеглен. То всичко беше на ръба, но интервюто беше капката, която преля чашата", каза Василев.

"Имало е напрежение и след отзвука след интервюто вече не можеха да се правят, че то не съществува. За Нинова е много важно да участва в нещо успешно. Тук имаме една партия, която отговаря на популистка. Трифонов успя до някаква степен да разбие политическата система, но ще видим какво ще стане идните месеци. Ако ИТН отново е първа политическа сила, значи е успял наистина", коментира Стойчо Стойчев.

"Всичко опира до това дали ИТН ще подкрепи правителство на ДБ или ИБГНИ. Тези записи с полицейското насилие могат да обяснят евентуално прегръщане на бившите костовисти с БСП.", смята той.