"Има такъв народ" успяха да разбият отвътре българската политическа и партийна система. Големият въпрос остава дали ще бъдат част от бъдещето на новата система или партията на Слави Трифонов ще си отиде с разбиването на този модел. Това коментира пред Bulgaria ON AIR политологът доц. Стойчо Стойчев.

"В момента парламентът е много фрагментиран и всеки предлага решения. Дали ще успят да ги реализират, предстои да се види.

Днес важният въпрос беше как да се продължи нататък с конституционната процедура. Взе се разумно решение. Трябва да има някакъв акт от страна на Народното събрание. Той може да бъде както писмо от председателя на парламента, така и решение, с което обаче те констатират, че волеизявлението на кандидата за министър-председател Пламен Николов е налице.

Приемат го и продължават нататък конституционната процедура, за да може президентът да издаде указ и да връчи проучвателния мандат на втората политическа сила", обясни конституционалистът д-р Симона Велева.

И двамата са категорични, че страната очевидно върви към нови избори. Нов вот обаче би произвел същия резултат, а партиите остават непреклонни, че не биха се коалирали с никого. При този сценарий, тези трети избори няма да бъдат последни.