Разплитането на случая с убийството в Русе донесе плюс за ГЕРБ и министър-председателят Бойко Борисов. Това каза политологът и преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“ Димитър Димитров, цитиран от "Фокус".

Управляващите са положили усилия за разплитане на случая и идентифициране на извършителя, обясни той. Димитър Димитров коментира и международния отзвук, който предизвика случаят. „Нетипично беше всички възможни неправителствени организации, Европейският парламент, отделни депутати и Генералният секретар на ООН да обърнат внимание и да обвържат в една верига, в една последователност случаите в Малта, журналиста Ян Куциак в Словакия и други, които очевидно са предизвикани от мафиотски структури във властта.

Случаят с убитата в Русе журналистка Виктория Маринова по-скоро е злощастно стечение на обстоятелствата и действията на психопат е трудно да бъдат коментирани“, обясни Димитър Димитров.

Той каза още, че ГЕРБ се е справяла с много по-тежки периоди през управлението си. В България съществува плурализъм, но има отчетливо доминираща партия, с която е много трудно останалите да се съревновават, обясни политологът.