"Цялото политическо напрежение от седмица насам е началото на една разгорещена предизборна кампания... Много се говори за реваншизъм, за ревизия. Но проблемът не е в ревизията, а във визията.

В липсата на достатъчно ясни ориентири на досегашното правителство в каква посока иска да види развитието на България. Това дава основание за спекулации и основание на служебния кабинет да постави отново на дневен ред голяма част от стратегическите въпроси пред българското общество. Това ще предизвиква полярни мнения, но е нормално".

Това каза пред БНР политологът доц. Борис Попиванов, университетски преподавател.

И допълни, че въпросът за формиране на депутатските листи при коалиция между ДБ и ПП би трябвало да се реши чрез тип вътрешни избори:

"ПП няма собствени утвърдени структури, за разлика от ДБ, следователно от ДБ биха имали голям шанс за по-солидно представителство. От ПП имат самочувствие, че сами биха се представили силно и че ще бъдат първа политическа сила".

Политологът заяви още:

"Мен ме е страх, че българските избиратели ще изгубят, тъй като не могат да видят истински политически сблъсък преди изборите. Това ще направи крайният резултат несигурен. Биха спечелили тези, които имат конструктивно и приобщаващо поведение, а не тези, които чрез истерия се стремят в аванс да оправдаят загубите, които се опасяват, че ги очакват след 2 октомври". 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук