В челото на Демократична България е опрян електорален пистолет от "Продължаваме промяната". Това заяви политологът Димитър Ганев пред bTV. Според него, ако ДБ подкрепят правителство на ГЕРБ, "Продължаваме промяната" ще изземат електората на градската десница. 

Ако въобще има някакви шансове за съставяне на правителство, те са в третия мандат, каза политологът Димитър Ганев за възможността за съставяне на правителство за рамките на 48-ото Народно събрание. 

За да има възможност за реализация на правителство, трябва да има радикална промяна в политическата ситуация в страната, коментира Ганев, според когото ако не се постигне това няма да се състави правителство и с последната папка.  Според него вероятно ще трябва да се мине през още един цикъл от избори. 

Според Ганев по-интересният въпрос е кой не е в изолация.

"Продължаваме промяната" започва да лежи само и единствено на подкрепата на "Демократична България", посочи политологът и добави, че лагерът на ПП трудно могат да посочат нов лагер за управление. Този блок, който заявявл алтернатива на управление на ГЕРБ, вече не може да даде различна алтернатива, смята Димитър Ганев. 

Той посочи, че задача номер едно на ГЕРБ от 2021 г. е излизането от политическата изолация. 

Политологът доц. Мария Пиргова заяви, че вижда шанс за кабинет с третия мандат, въпреки че партиите седят на един клон и вече се борят за местна власт. Трябва да се произведе национално мнозинство с третия мандат, настоя доц.

Пиргова и добави, че трябва едно експертно правителство да направи и местните избори.

Битката, която ще произведат партиите преди местните избори ще разруши държавата окончателно, предупреди доц. Мария Пиргова. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук