Битката оттук нататък до евентуални предсрочни парламентарни избори, които вероятно ще са средата на март, ще бъде битка на интерпретациите кой е виновен за това, което се случи в последните няколко месеца. А именно - защо оставихме държавата на автопилот, защо оставихме държавата без редовно правителство при серия от предизвикателства, като Украйна и социално-икономическата ситуация. Това заяви пред БНТ политологът Димитър Ганев.

Кой е виновен за това? Голяма част от ходовете, които наблюдаваме в момента - и предложението на ГЕРБ за кабинет, и предложението на ПП и ДБ за правителство на малцинството са форма на това да кажат - не сме ние виновни, ние искаме правителство. А обективната  политическа логика отдолу говори, че на никой не му се плаща тази висока цена, особено в този момент, в който се намираме", каза той.

"Синдромът на българската политика, който ние сме виждали неведнъж, е чакането да стане чудо. Всъщност, това месиянство в българската политика произтича именно от това - ето сега тук ще дойде един човек, дали ще бъде цар, или някой друг, на който ние ще му гласуваме цялото доверие и той ще дойде и ще ни оправи", добави той.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук