Бойко Борисов трябва да обясни защо Цветан Цветанов напусна политиката. Ако остане без обяснение защо, нещата вървят в негативна посока. Това каза политологът Румяна Коларова в ефира на Нова тв.

„Отговорът на въпроса „защо” е абсолютно наложителен, защото се появиха всякакъв вид спекулативни теории. Трябва да има отговор, който да запази достойнството и на Цветанов, и на партията, ако се търси някакъв вид позитивно развитие”, каза тя и добави, че ако отговор, че това е пречистване на партията би бил много унизителен за Цветанов. Според нея, ако не се даде яснота за оставката на Цветанов, ще се появяват спекулации и победата ще бъде интерпретирана като загубата. „Всякакъв вид възможни интерпретации ще чуем, ако няма реално обяснение”, каза още тя.

Според Коларова, Томислав Дончев няма да заеме мястото на Цветан Цветанов. „Това е абсурд, защото една партия, когато се стабилизира, първото нещо ,което прави е да отделя човека, който я организира, от човека, който е в политиката . Това са отделни функции във всяка партия”, обясни тя.      

Според двамата политолози от човека, който ще смени Цветан Цветанов в партията, ще зависи изходът от изборите за местна власт.