Не е важно колко пари се дават за партийната субсидия, а какво се постига срещу изхарчените пари. Това каза проф. Александър Маринов, предава "Фокус".

Той допълни, че каквото и да става, вниманието на хората няма да бъде отклонено от пенсиите и детските надбавки.

„Това е досадно вече и бих казал малоумно подчертаване, колко пари се дават в повече за еди какво си. Как няма най-после да разберат българските политици и управляващи, че не е важно колко пари харчите, важното е какво постигате срещу тези изхарчени пари.

Какво като се дават повече милиони за българското образование, като видяхме, какви са резултатите от изследването на PISA.

Какво, като са дадени, не знам си колко стотин милиона повече за здравеопазване, при положение, че и през изминалата година няма подобрение на здравния статус на българското население по нито един показател.

Които и данни да вземете ще видите, че ние стоим отчайващо спрямо Европа. Ние сме със статута на някаква африканска държава. Сигурно доста африкански държави са по-добре от нас“, каза той.

Александър Маринов допълни, че парите се харчат, някой ги взима, а обществото не усеща нищо от това, че се е увеличило харченето, освен, че парите се взимат от гражданите. Според него, това не може да бъде скрито от подобен скандал със субсидии.