Може да има разтапяне на ледовете между първите две партии. В няколко формата се провеждат срещи. Вече се говори и за структурен списък на Министерски съвет. Това означава, че предложеното от ПП подлежи на преговори. Това от своя страна значи, че са чули молбата на ГЕРБ да направят отстъпки.

Борисов ще пожелае да бъде свален имунитета му, защото прокуратурата най-много да го задържи за 72 часа. Това каза политологът Любомир Стефанов пред Нова телевизия. 

По думите му основно кабинетът ще е съставен от експерти, не от политици.

"Имунитетът на Борисов няма да се превърне в препъникамък. Прокуратурата много скоропостижно и странно се сеща, че има да защитава национален интерес.  И го прави по много смехотворен начин - бутафорно и с фанфари. Целият стил на управление на настоящия главен прокурор е "много шум за нищо". Няма смисъл да се парадира.

ЕС иска резултати, а повдигнато обвинение не е такъв. Всичко пада в съда и няма присъди. Искането на имунитета на Борисов точно сега, когато президентът сгази Конституцията, е много натегнато и странно съвпадение", коментира той. 

Според него посланието от поведението на Радев е "давам ви мандата с отвращение, ако можех по-скоро не бих ви го дал, вие обаче гледайте да не го изпълните".

"С подобен тип преамбюли започват държавните преврати. ГЕРБ излязоха от изолация, но не и от сферата на подозренията. Една ремонтирана съдебна система ще може да подхване същите казуси като досега, тогава няма да има съмнение дали си върши работата или изпълнява поръчки", смята Стефанов.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук