Служебният кабинет показа вече видимия сблъсък между Румен Радев и Корнелия Нинова. Това подчертаха за новото правителство политолозите Христо Панчугов и проф. Росен Стоянов по Нова тв. 

„Случи се онова, което бе логично, поне според мен, а именно, че Радев даде мандат на БСП не заради ръководството на тази партия, а заради нейните избиратели.

И фактът, че в последствие в служебния кабинет постави хора, които са, меко казано, в противоречие с ръководството на БСП в настоящия момент, може би доказва едно такова твърдение”, посочи Стоянов.

Според него това не е реваншизъм, а послание и предоказване кой е в силна позиция към днешна дата.  

Извън сблъсъка между Корнелия Нинова и Радев Христо Панчугов коментира служебния кабинет така: „Не знам дали ще има ревизия, опасявам се, че ще станем свидетели на доста опити за политически скандали”.

По думите му причината е да се дискредитира предишното управление.

Панчугов посочи още, че подготовката на изборите, каквато е и основната задача на служебното правителство, като че ли остава на заден план. А Стоянов допълни картината за предстоящия вот със специфичен поглед към разделението на властите, на чийто фон той ще се проведе:

”Служебното правителство, излъчено от Радев, трябва да организира изборите. Областните управители са назначени от предишното правителство, а именно ПП и коалиция. А местната власт е почти изцяло в ръцете на ГЕРБ. Особено интересна ситуация, която ще предпостави доста колизии  - локални или на малко по-голям мащаб”.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук