Ситуацията не предразполага показването на „червен картон“ за финансовия министър от страната на премиера.

Това каза политическият психолог проф. Антоанета Христова, цитирана от "Фокус".

Премиерът е доказал, че може да се освободи от всеки, който му пречи за реализацията на целите му, каза още тя. Според нея това, че в момента той не бърза да го направи, е знак за спокойствие. В тази война за общественото мнение между бизнесмена Васил Божков и правителство на играчите не им е лесно, коментира Христова.

„Затова, защото атакуваната страна е повишила рейтинга си поради обективните причини на кризата, а другата – атакуващата страна принципно не е в добро имиджово състояние. От там нататък за детайлите, подробностите и аргументите трябва да се изкажат специалистите от съдебната власт и да не карат хората да са по-големи специалисти, от колкото те са, защото това е манипулация“, каза тя.

Проф. Антоанета Христова каза още, че е нормално през финансовия министър да бъдат осъществявани контакти с всички по-едри бизнесмени с държавата. Ако в момента няма категорични доказателства за вината на Горанов, то не е моментът за неговото отстраняване, особено спрямо предстоящите избори и високият рейтинг на доверие към момента.