На фона на цялата отговорност, която носи правителството, свързана със световната пандемия от COVID-19, подобни фейсбук изяви ги възприемам като опит за отвличане на вниманието от съществените неща.

Това каза министърът на енергетика Теменужка Петкова в ефира на bTV във връзка с фейсбук изявите на обвиняемия Васил Божков.

По думите на Петкова правителството има много по-важни задачи, като успешно справяне с пандемията и скорошното връщане на нормалния живот на гражданите.

Горанов отсече: Божков цели дискредитиране на Борисов ВИДЕО

"Фактите по случая с Васил Божков са безспорни. Не може да бъде отнет имиджа на премиера Бойко Борисов и в международен, и във вътрешнополитически план и безспорните резултати на правителството, които бяха постигнати. Не може да бъде отречен и професионализмът на министър Горанов. Смятам, че той е може би най-успешният финансов министър в България в годините на прехода", категорична е министърът на енергетиката.

Относно аварията в село Габровница тя заяви, че днес експерти от Министерството на енергетиката са били на проверка на място и са установили, че става въпрос за паднала върба, извън сервитута на ЧЕЗ, която е причина за неприятната повреда, довела до дискомфорт на населението. Тя допълни, че от енергийното дружество са се намесели веднага и повредата е била отстранена.

Николай Вълканов се нахвърли на подсъдимия Божков!

"От 13 май, когато беше прекратено извънредното положение в страната, не са в сила и мерките, свързани с възможността да бъде удължен срокът за заплащане на сметките за електрическа енергия. Всички фактури, които са издадени до 13 май ще се ползват с тези удължени срокове", обясни Петкова във връзка с плащането на сметките за ток.