"Основният проблем на Корнелия Нинова е вътрешнопартиен. Ималo e стабилна група членове от БСП с остра декларация относно гоненето на руски дипломати. Тогава Нинова е свикала ръководните органи.

Решението на Петков предизвиква сътресения в коалицията и БСП. Нинова търси деликатен вътрешнопартиен баланс. БСП е скритият проблем в коалицията, а "Има такъв народ" (ИТН) е дразнителят". Това заяви политологът проф. д-р Румяна Коларова пред NOVA NEWS.

Извънредно! Нинова обяви спиране на преговорите с ПП, връщат се на масата само ако...

Според нея има инициатива да бъдат изяснени обстоятелствата около решението за изгонване на руските дипломати.

"Това ще бъде една от големите теми в предизборната кампания. Има вариант Кирил Петков да оправдае провала за сформиране на кабинет с решението на БСП. Видяхме в "Продължаваме промяната" (ПП) хора без никакъв управленски опит в публичната сфера, не се знае каква фигура ще бъде номинирана за премиер.

ПП с първа реакция след червения картон от БСП

Трябва да бъде познат и с авторитет. Успешен изход може да бъде потърсен само с човек с такъв профил", смята тя. И допълва, че възрастта и опитът също са важни.

"Срокът за действие на този кабинет ще бъде силно ограничен, това е кризисна стъпка. Въпросът е дали могат да направят стабилно мнозинство и дали може да се върне ИТН. Може би в БСП има група, която разчита на подкрепата на президента Румен Радев и вицепрезидента Йотова. Съобразяването с Нинова от страна на ПП не е свързано само с политическия й опит, но и с позиционирането им в център-ляво", коментира д-р Коларова. 

Целия разговор гледайте във видеото.