"Иначе не глупавите хора от „Биволъ“ завинаги се белязаха с позор!" Това заяви в интервю за в. "Монитор" проф. Михаил Константинов и признава, че му е направило впечатление "отвратителното поведение на част от българските общественици и дори журналисти."

"Без всякаква проверка, а само водени от желанието си да унижат и засегнат правителството, прибягнаха до това да клеветят България. Това е много глупаво, защото начинът, по който е извършено убийството, говори, че то не е поръчково. Няма поръчков убиец, който след това да изнасили жертвата си и да позволи да го хванат. Поръчковите убийци стрелят и бягат. Така че издънката на „Биволъ“ е много страшна. Тук искам да допълня, че т.нар. класация, която определя България на 111-о място, е не по-гнусна от цялата тази история, която дължим изцяло на български недоброжелатели. Дори тук няма да говоря дали у нас има свобода на словото или няма, но е факт, че България е класирана много по-назад от държави, които нямат изобщо медии. И тук не става дума за свободни медии, а за медии въобще.

В тази класация страната ни е след Тонга. Там има само една телевизия, която предава само по два дни в седмицата. Няма вестници, хората живеят по островите в колиби и са си щастливи. На тях медии не са им необходими. В същото време са по-напред от нас в тази класация. Това е толкова гнусна история, че не мога да си обясня каква съвест имат тези клеветници. За съжаление никой сега по света няма да заяви публично, че истинският убиец е намерен и че няма нищо политическо в тази история. Лепна се едно петно върху лицето на България", убеден е проф. Константинов.

"У нас няма убит журналист от десетина години. Никой в България не посяга на журналисти. Всеки, който повярва на клеветите, които се изсипаха срещу страната ни, е много глупав, защото петни собственото си име. Затова тези хора за мен са българомразци", коментира още той. 

Цялото интервю може да прочетете във в. "Монитор".