Тунеядците в община Русе са сред главните виновници за бруталното убийство на журналистката Виктория Маринова. Ще попитате как? С бездействието и закъснялата си реакция, с която сякаш ни се присмиват.

Вчера общинарите се изтупаха и обявиха пред медиите, че лобното място на Вики, вече ще е осветено и снабдено с видеокамери.

А защо не беше осветено преди извергът да се нахвърли върху 30-годишното момиче, да разкъса дрехите му и да го размаже?

Участъкът, където бе убита Маринова прилича на декор от филм на ужасите. А там е тичала не само Виктория, а стотици русенци, които са искали да поддържат форма. И едва ли са осъзнавали, че могат да се окажат в смъртоносен капан (на снимките)!

 

Защо общинските търтеи не се разходиха до съседна Будапеща, но не да натъпчат в уютните ресторанти, а да посетят алеята за бягане. Дългата 5.4 км пътека там е осветена, минава покрай парка и е една от забележителностите на града. Това е причината унгарците да тренират с удоволствие и без страх, че някой извратеняк ще им се нахвърли.

Джогинг пътеката в Будапеща се извива край Дунав (на снимките отдолу). Трасето, в което потъна Вики, също обикаля Дунав. Но откъм границата с България. 
 

Чудесни алеи за кросове и разходки има и в съседен Белград и Нови сад.

 

Алеята за тичане и разходки в Белград

 

Кросовата алея в Нови сад

Явно унесени в подялбата на апетитните парчета от Русе, местните общинари не са обърнали внимание на мръсния и злокобен терен, по който тичат техните съграждани. 

Сетиха се да обявят, че ще го осветят едва след като мястото се превърна в гроб.

Ясно е, че заради вратичката в закона, която дарява с безнакасаност колективната отговорност, общинарите няма как да лежат в затвора за това, че се превърнаха в неволни съучастници в убийството на Вики.

Добре е обаче те да бъдат настанени в градския психодиспансер! За да се сблъскат с чудовищната реалност и разберат, че всичко е преходно! 

Ивайло КРАЧУНОВ