Извършителят на убийството на журналистката Виктория Маринова е задържан късно снощи в Германия, информира "Хоризонт", позовавайки се на свои източници.

Мъжът е криминално проявен и е арестуван при операция на германската полиция след сигнал от българските власти. Установено е, че той е заминал за Германия в неделя със свой приятел, след като извършил престъплението у нас.

В Германия живее и майката на извършителя. Източниците на "Хоризонт" отричат той да работи в чужбина, каквито информации се появиха по-рано.

Мотивите за престъплението - най-вероятно става дума за моментна проява на агресия. Извършителят е познат на властите у нас с подобни прояви. Очаква се той да бъде екстрадиран в България от властите в Германия.  

По-рано, NOVA съобщи, че има задържан за убийството на журналистката Виктория Маринова, позовавайки се на свои източници при разследващите. Според информацията, извършителят е засечен по ДНК, което е съвпаднало 100% с намерените доказателства. Задържан е в Германия. Всичко това все е още е неофициално.

По информация на NOVA задържаният е роден 1997 година. В полицията в Русе са задържани и съпругата му, и леля му. 

Жители на ромската махала на дунавския град са предоставили снимки, на които твърдят, че е задържаният, съобщава bTV. Той е познат като Северин.

Повече информация се очаква в четвъртък на брифинг в Министерския съвет. Той ще бъде даден от премиера Бойко Борисов, главния прокурор Сотир Цацаров и министъра на вътрешните работи Младен Маринов. 


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!