Кратка информация за политиката и войната за 16 ноември 2023 г. Продължаваме с коментариите по дядо Хенри. Днес да видим какво ни казва дядо Хенри за промените - с  тези думи математикът проф. Николай Витанов започна своя ежедневен анализ, в който говори за случващото се на българската политическа сцена, както и какво стана на фронтовете в Украйна и Израел.

Хенри Кисинджър (ден 23) 

… За всеки изследовател на историята, промяната е законът на живота. Всеки опит да бъде задържана промяната гарантира експлозия по пътя; колкото по-твърдо е придържането към статуквото, толкова по-насилствен ще бъде крайният резултат... …

Та-ка-а-а-а. Дядо Хенри ни говори за промяната. За истинската промяна, а не за фалшивата. Тръгваш да правиш фалшива промяна, пъчиш се, че правиш промяна, а всъщност нищо не правиш.

Подмяна вместо промяна. Ще гръмнеш, казва дядо Хенри, ще гръмнеш. Е, чакаме гърмежа значи. При това, колкото повече се отлага истинската промяна, толкова по-силен ще е гърмежът. 

Дядо Хенри, дами и господа, четете дядо Хенри, той е умен човек.

Стига за дядо Хенри за днес.

И не забравяте нали. След дядо Хенри идва Карл Маркс. По желание на крякащите генерал дьо Гьоловци. А какво може да дойде след Маркс? Я да ви тествам

...Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия…. 

Велика мисъл. Просто погледнете нашенския “политически живот”. Смърди, та се не трае и на всяка крачка – злоупотреба с привилегията.

Я да питам – харесват ли ви мислите на тоз човек? Кой ли е той?

Ако юрдечетата продължават да злоупотребяват с привилегията, да са глупаци, с вероятност 1 ще им се трупне точно тоя да го четат цял месец след Карл Маркс. И така, с чии мисли ви заплашвам , юрдечета крякащи мои? 

Напред към войните.

Войната в Газа. Там всичко си върви според прогнозите. Писах ли ви отдавна, че към 15-ти ноември израелската армия ще има бойна готовност на запасняците на ниво бригада за по интензивни операции в газа.

Писах ви (тю-ю-ю-ю, генерал дьо Гьоловците и маршал фон Шадравановците пак пропуснаха да го кажат тове преди Витанов. Ама то крякането поврежда и психиката). Става ли – става. Ето, вчера беше точно 15 ноември и беше взривен палестинския парламент в Газа.

Какво се очаква да става, също съм ви писал. Ще пиша по-малко днес, защото искам да ви разкажа нещо друго. Знаете, основния проблем пред Израел – ако в Газа останат палестинци, всеки Абас ще бъде пометен от възкръсналия като феникс Хамас.

Според мен, най-малкото ни чакат яки потоци мигранти към Европа. Я да видим сега, как е по дядо Хенри. Тука имаме едни симулатори променкаджии, чиято ограда по границата е на дупки.

Няма промяна на положението, няма промяна на положението. Бу-у-у-ум, шака-лак! - ви чака , казва дядо Хенри. Голя-а-а-ам, бу-у-ум-шака лак.

Мигрант до мигранта, мила моя майно льо, маршируващи през непроменящата се дупка до дупка надупчена ограда. Ами, това е положението. Генерал дьо Гьоловците пак изтърваха да го кажат това преди Витанов. Тю-ю-ю-ю-ю, ама и те можели да го кажат.

Така, напред към другата война.

Големият пробив?

Гледаме условието за наличие на такъв – превземането на Токмак. Чакаме превземането на Токмак – ден 49. какво казва дядо Хенри – и тук няма промяна. Какво да чакаме? Бу-у-ум, шака – лак. Назряват некои събития.

И колкото повече е отлагат, казва ни дядо Хенри, толкова по-голям ще е бу-у-ум – шака – лакът. Тъй, че дядо Хенри и Витанов ви предсказват интересни развития из войната в Укайна. Гледайте.

Така, следва специалният анализ за днес. Много рядък специален анализ. Тия Витанов си ги прави всеки ден, но много рядко ще чуете за тях.

Хаджи Юрдек хаджи Шадраван хаджи дьо Гьол не е и чувал за методологията на дядо Маркс (кой ли беше пък тоя?) , че ако искаш да разбереш политиката, трябва да гледаш как тече парата.

Закон на Витанов: Парата омайва главата за да я хвърли в борбата (политическа или каквота се сетите).

Гледаме значи парата. Днес няма да гледаме американската пара, няма да гледаме руската пара, нама да гледаме китайската пара. Ще гледаме старата английска пара, която хич не е малко. Който си мисли друго, да си каже бързо червен щит на немски.

Гледаме, Великобритания има нов външен министър. Ама, чакай бе Витанов, накъде биеш – че тоя нали беше министър председател по времето на Брекзита. Тъй, де тъй, не е случаен чиляк значи. И ей го пак на светло. Чакат ни интересни събития значи.

Но кой е тоз чиляк и какво му е връзката със старата и голяма английска пара (много пара – значи потенциал да задвижи голяма борба, демек интересни исторически събития могат да се случат).

Голямата английска пара знае как да работи, още от времената на Ост-индийската компания, прообразът на съвременните глобални корпорации. Глобалните корпорации които вкарват парата в борбата за овладяване на всякаквите властови структури навсякъде по света.

Закон на Витанов: ПарЪтЪ дава ранЪтЪ за да става борбЪтЪ

С много Ъ-та написано, то да го запомните по-добре. Та обратно къв новия външен министър. Родата му е тясно свързана с управлението на английските банки, занимаващи се с делата из някогашните колонии, че занимаващи се с таквиз дела и досега.

Някой казват, че английският лъв бил проскубан. Юрдеци, сър, дето има една приказка. Юрдеци, не ставащи за нищо друго, осван за храна на английския лъв.

Та като излезе книгата ми за Япония, ще прочетете, че след руско-японската война, в Япония трябвало да въвеждат военно положение, щото икономическата ситуация станала доста сложна вследствие на големите военни разходи.

На народен език – Япония била пред банкрут. И отде взела заем, за да спаси положението. От английската банка на Хонконг и Шанхай, чийто шеф на лондонския офис се казвал ….. Айвън Камерън. А-ха-а-а-а, голямата пара се върти покрай таз фамилия още от време оно. 

После, Айвън Камерън става помощник на Монтегю Норман, а кой е този, аз ще си замълча. Но 5 човека в тая държава почват да се сещат.

Голямата анлийска пара и Камеръните – все покрай нея. При това образцово – титли не им трябват.

Учете се от английския лъв, бауцари. И тъй на сцената излиза Международният валутен фонд, а зад идеята за него гледаме фамилии като Норман, Камерън и Червеният щит.

Парата прави борбата. Набълбукай континенталните диктатори с дългове и ги хвърли да се бият за ресурсите не Русия.

След Втората световна война – набълбукай континеталните правителства с дългове, за да ги контролираш. Следвай политиката на Ост-Индийската компания.

Парата върти света. Трупай я тихичко и чакай докато количеството стане голямо, за да премине в качество. И дойде време за качествени изменения – Брекзит.

А кой беше министър председател на страната на английския лъв тогава? Не думай – Камерън. Айде, бе! Случайност и съвпадение. Помнете

Закон на Витанов: Субективната ви оценка за вероятността за дадено събитие силно зависи информацията, която имате за него.

Демек, ако сте български юрдек, гордо крякащ от Шадравана, ще си мислите, че английския лъв е проскубан. Но, ако сте Витанов…., ще се отнасяте с доста уважение към старата и голяма английска пара (гледай законите на Витанов по горе).

Англичаните отдавна са изчислили, че класическите империи минават през упадък и се разрушават. Затова имперските структури трябва да се променят. И те си ги променят. И ето – английската империя пак е тук – нова по форма, стара по същност. И гледа да хапне.

От какво да хапне бе Витанов? От Евросъюза, драги мои, от Евросъюза. Поредната континентална структура, заплашваща танца на голямата стара английска пара. Парата, която ще разпалва тлеещите конфликти за да отслабва силните и ще подчинява с кредити слабите.

Найс, а? Ама тия анализи са си за мене. А вие слушайте генерал дьо Гьол и маршал фон Шадраван.

Далече ще стигнете.

Я да видим накрая, какво става с прогнозите за корона вируса

Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 478 дни.

15 месеца са 457 дни. Над 15 месеца валидност тук значи. Не е зле. Никак не е зле. 16 месеца са 488 дни. Броячът върти.

Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 580 дни. 19 месеца са 578 дни. 20 месеца са 609 дни. Броячите въртят. Като дойдат следващите епидемии, тогава ще извадите числата от тези рекорди и ще сравнявате. И тъй ще разберете кой колко струва.

580 дни валидна прогноза. 19 месеца, почна месец номер 20. Проклетата прогноза – още е валидна.

Е, който може, си може. Който не може – човка в калта и почва аматьорски да я бълбука.

Текущата вълна си се развива според очакванията. Както виждате, все няма 5 последователни дни с над 500 регистрирани случая. А вече е 16-ти ноември. Какви са очакванията?

Какво ви писах много отдавна? Спазвате елементарни предпазни мерки до 15 ноември и вълната няма да се вдигне, напротив, ще почне да спада и ще си изкарате спокойно коледните и новогодишните празници.

Е, днес е 16-ти ноември. Вдигна ли се вълната ? Не. Спада ле вълната? Да. Горните броячи с рекордите върят ли? Въртят.Юрдеците крякат ли? Крякат. Всичко значи е според прогнозите.

Справихте се отлично. Коефициентът на заразяване е нисък. Вълната няма да може да се вдигне през следващия месец и няма да ви развали коледните и новогодишните празници. Това е очакваният сценарий.

Съветът ми е да продължите да спазвате елементарните предпазни мерки – не се блъскайте, където има много хора, далеч от кашлящи по възможност. Така ще минимизирате вероятността да изтеглите късата клечка и да сте от намаляващия брой нови случаи.

Пазете се, бъдете здрави и си движете спокойно работите.

Та така.

Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук