Нова порция лъжи изсипа в неделя Фабриката за фалшиви новини срещу вечния враг на задкулисните политико-икономически кръгове у нас – депутата и издател на „Телеграф Медиа“ Делян Пеевски, пише "Монитор". Медийната машина за манипулации, собственост на подсъдими босове, използва за свой „източник“ изгонения от ДПС Касим Дал.

В интервю пред bTV проваленият политик в несвързани изречения се пробва да лансира тезата, че Пеевски защитавал „корпоративни интереси“. Това, което умело премълча обаче, е, фактът, че именно Пеевски от години е един от малцината публично опълчили се точно срещу корпоративните интереси, които задушават държавата и нейните граждани.

Делян Пеевски е депутат в няколко поредни парламента. Избран с повече гласове, отколкото „модерната градска десница“ успя да вземе на последните избори. Законодател, който е сред създателите на някои от най-сериозните промени в нормативната уредба, които имат за цел да извадят на светло зависимостите в медиите и да се спре разграбването на активи на оглозганата от олигархията КТБ. 

Целия материал четете в "Монитор".