Нов залп срещу депутата от ДПС Делян Пеевски пуснаха медийните кръгове на скандалните бизнесмени. Целта на мероприятието е да прикрият аферите на депутатката от БСП Елена Йончева, срещу която беше повдигнато обвинение за пране на 300 000 евро.

Пръв на амбразурата застана колегата й Антон Кутев, който е известен с прякора Спина, след като навремето сравни социализма със СПИН. Той се оказа не по-малко нагъл и цъфна в студиото на „Тази сутрин“ по бТВ, за да я брани. От стенограмата на задкулисието АРГО стана ясно, че подсъдимият скандален бизнесмен Иво Прокопиев държи мейнстрийма – големите телевизии. За това появата на Кутев не изненада никого. 

Парите, взети от Йончева, са били откраднати от банкера-беглец Цветан Василев от вложителите в КТБ през фирмата „Офроуд“ и офшорката "Далий трейдинг лимитид".

Прането на пари е извършено в периода 13.06.2012 г. - 6.11.2014 г., като самата журналистка, която се прави на боркиня за социална справедливост, си е определила заплата от 12 700 лв. Минималната заплата към този период е 270 лв., което означава, че Йончева е прилапвала по 47 минимални работни заплати месечно.

Цялата статия на в-к "Монитор" четете тук!