По време на регистрацията в ЦИК Атанас Атанасов и Цветан Цветанов приличаха на бивши кинозвезди, попаднали на не особено престижен конкурс, в който се включват по принуда. Битката не е за лидерска позиция, а за място в лигата, заяви в телевизионно интервю психологът Росен Йорданов. 

Той използва метафора, за да опише и поведението на Корнелия Нинова и Даниела Дариткова, които регистрираха в ЦИК БСП и ГЕРБ. Според него двете дами са се държали като „начални учителки, които водят урок по заместване“ с „равнодушие и обран патос“.

Интересно е, че когато Дариткова говори за следващия парламент, тя преминава несъзнателно от положително към отрицателно кимане, което показва, че тя не смята, че следващото Народно събрание ще може да излъчи кабинет, каза Йорданов.

Общото между Мая Манолова и от „Изправи се! Мутри, вън!“ и лидерът на „Атака“ Волен Сидеров е, че „приличат на начумерени ученици, които стоят на двора“ и „искат да изкажат своето недоволство“, но също така да се „оправдаят за един провал и защо на са си взели изпита“, смята Йорданов.

Доцент Мангъров пък прилича на „ученик в ново училище – доволен, но не знае къде се намира“, каза психологът.

Общото между всички политически лидери е било сдържаността, отбеляза Йорданов.