За да планираш и извършиш подобно ужасяващо нещо трябва да си социопат. Това заяви в ефира на "Канал3" психологът Христо Монов относно бруталния убиец, оставил 6 трупа след себе си в Нови Искър.
"Кой може иначе да направи такова нещо. Това е много опасен човек. Той явно мисли, че винаги е прав", смята още експертът.

"Тези хора не подлежат и на наказания. Ние от много време говорим за това, но никой не ни слуша. Съвременното общество е болно от насилие", добави още Монов.

По-рано днес стана ясно, че заподозрян за зверството е 56-годишният Росен Ангелов. Той е бивш затворник, който през 80-те години е лежал в затвора за блудство. Ангелов е имал отношения с убитата и намерена в кладенец Кети.

Вече десет часа продължава специализираната акция на МВР в района на село Луково във връзка с шесторното убийство.

За него се знае също, че е добър планинар. Извършителят се издирва и с хеликоптер, който лети над вилната зона в Луково.

Жандармерия е блокирала един от пътищата високо в планината, където се извършват и процесуално-следствени действия. Именно там се намира къщата, в която е живял или се е укривал извършителят на тежкото престъпление.

При спецакцията днес в селата около Нови Искър бе открит и мобилен телефон, който се оказа на жертвата Кети.