Протести нека има, но не протести на арогантността и насилието и подстрекаване на хората за мъст, а протести с идеи и компютри, което би отивало на младите хора. Този коментар направи председателят на Комисията по културата и медиите Вежди Рашидов.

"Аз смятам, че днес по един нехигиеничен начин някои хора, които не са осъществени в своите професии, яхнаха енергията на младите само и само да се докопат до властта. Всички тези странни политически субекти, които са се впили в този протест, ще направят онова, от което всички трябва да се страхуваме: А това е хаосът, който ще роди особен вид политически динозавър, който може да изхаби едно цяло поколение", заяви още пред Епицентър.бг Вежди Рашидов.

"Нека никой да не мисли, че ако падне властта утре ще потекат реки от благоденствие, защото след всичко утре ще бъдем и тъжни, и отново заедно", каза още Рашидов.

Правата на протестиращите свършват там, където се нарушават правата на останалите граждани, е неговото мнение.


"Определено смятам, че бъдещето е в ръцете на новото поколение и то трябва да направи живота си такъв, какъвто иска да го живее. И мисля, че това дори е прекрасно. И е хубаво да имаме отговорно, образовано и прогресивно младо поколение", посочва Рашидов.

"Онова, което виждаме по улиците и по блокадите не е онова, за което говоря. Защото там виждам единствено желание за мъст, злоба, агресия, но нито едно градивно послание.

В годините една кметица на София създаде градска среда подредена, обновена, среда, в която столичани да живеят в хигиена и удобство.

Днес виждаме улиците, кръстовищата, площадите, в които трябва да комуникират близо два милиона софиянци, превърнати в незаконни барикади, чиято единствена цел е да парализират живота на свободните столичани", изрази възмущение Рашидов.

"Демокрацията, за която претендират някои хора, не е хаос и анархия, а низ от законови порядки, които гарантират спокойния живот на хората. Законът изрично казва, че е неприкосновена частната, общинската и държавната собственост. Пейките, площадите и кръстовищата също принадлежат на всички граждани и никой няма право да ги присвоява", смята Вежди Рашидов.