Политическият анализатор Слави Василев се оплака, че е станал обект на нежелано внимание от страна на мъжкия пол, като дори му се изпращат голи снимки. В събота, когато се  провеждаше "София прайд" той написа горещ коментар, в който обяснява какво му се е случило, пише Tribune.bg.


Ето обяснението на Василев:

Във връзка със зачеститлите покани за приятелство, които получавам, искам да споделя следното. Първо - благодаря на всички за интереса. Честно казано съм изненадан.

Профилът ми е ориентиран към реални хора, които познавам и чрез него общувам само с реални познати. През последните шест месеца поканите за приятелство скочиха експоненциално. Реших да не си правя профил на публична личност, за да си предавам излишна важност и взех да приемам почти всяка една покана. До 5000, какъвто е лимитът на приятелствата, ще си държа този профил.

Оказа се обаче, че това крие и изненади.

Освен няколкото единични случаи на ругатни, които получих, ми направи силно впечатление, че единствените, които чувствително се отличават с огромната си наглост са хомосексуалните хора. Не съм си представял, че можеш да си пращаш разголена снимка на непознат човек, след като му кажеш добър ден.

И понеже днес се провежда тъй наречения “прайд”, искам за заявя, че ако покажа празните чатове от последните две седмици със съобщения, които получавам от разни непознати, прайдът ще се закрие от самосебе си. Гейовете не са репресирана общност. Ако бяха такива, нямаше нито един техен представител да си позволи подобни лични волеизявления. Съобщенията, които получавам от подобни хора са безумно невъзпитани, нахални, директни и това очевидно въобще не ги притеснява.

Абсолютно категорично осъждам всеки един гей, който си мисли, че му е позволено да си праща голия задник по чатовете, особено на непознат.

За справка, понеже стигнахме дотук, аз съм 100% хетеро и нямам никакъв афинитет към света на хомосексуалистите. Уважавайте себе си и свободата на останалите, така както искате да правят с вас.