Преди броени часове лидерът на "Воля" съобщи, че партията напуска парламента, казвайки само и единствено, че причините за решението не са лесни. Марешки подчерта също така, че една от ключовите роли на "Воля" е да осветява лъжите и манипулациите в парламента, като не даде никакъв друг коментар за напускането на партията. БЛИЦ се свърза с депутатът от ВМРО Александър Сабанов, който оприличи действията на Марешки като "ексцентрични".

"Г-н Марешки, с неговите ексцентрични ходове, постоянно учудва не само народните представители, но и народните избиратели. Няма основателна причина за напускането на парламента, а по този начин по-скоро иронизира ходовете на БСП. Да не забравяме, че утре в парламента ще присъства министърът на отбраната и не вярвам, че лидерът на "Воля" ще пропусне възможността да зададе въпросите си", заяви Сабанов пред медията ни. 

"Марешки е голям човек. Като председател на партия може да взема решения. Не е имало индикации за такива намерения, при положение, че преди месец, когато БСП напуснаха, той категорично се противопостави на това тяхно решение. Предполагам, че под "лъжите и манипулациите" визира БСП", обясни още той по повод спекулациите за напускането на Народното събрание от парламентарната група на "Воля".

Никол ИВАНОВА, БЛИЦ