ВОЛЯ не са ни информирали и нямам представа защо напускат парламента. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията.

„Вероятно, защото ще вървят някакви разговори, ние ги знаем тези движения напред-назад на „Воля“ – ту подкрепят правителството, ту са в опозиция. Нека да изчакаме и ще видим колко време ще продължи и ще има ли цена това излизане и евентуално връщане. Така че не искам да бързам да го коментираме, докато не видим фактите“, посочи Нинова, цитирана от Фокус.

Във връзка с прекратяването на правомощията на Славчо Велков като народен представител от ПГ на „БСП за България“, тя отбеляза, че напускането му е свързано със здравословното му състояние.

„Това е причината и това е написал в мотивите си. Казах му, че уважаваме негово решение и той е в правото си“, уточни Нинова. „Разбира се ще си извървим пътя, който е по конституция след уважаването на неговата молба. Вече знам, че в ЦИК са пристигнали необходимите документи, така че да се произнесе за освобождаването му и влизането на колегата след него и разбира се по процедура той трябва да бъде заместен“, допълни тя.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!