Множеството скандали и липсата на информация за дейността на депутатите смъкват доверието в НС до ниски нива, достигащи около 20 %. Това каза социологът Евелина Славкова, предава "Фокус".

По думите му няколко бяха темите през този политически сезон, които успяха да излязат извън кулоарите на парламента-сред тях сделката за F-16, намалените субсидии и машинното гласуване.

„Това, което наблюдаваме в управлението на Борисов 3 – темите и скандалите са много често и те губят много бързо своята актуалност, защото бързо идват някакви други на хоризонта, върху които обществото се фокусира.

Темата за машинното гласуване ще остане и ще продължи да бъде дискутирана след започването на новия политическия сезон в НС.

Темата за изтребителите F-16, по един или друг начин, ще продължи да създава някакви заглавия, но те няма да бъдат вече доминиращи. Очакваме да няма промяна в Изборното законодателство, защото все още в управляващата партия стои горчивият вкус от решението за премахването на преференциите“, обясни социологът.

Евелина Славкова коментира още, че местните избори ще бъдат интересни на места, като най-голямата битка се очаква за София и Пловдив.