Срещата между руския президент Владимир Путин и Еманюел Макрон стана основна тема в международния информационен поток. Все пак руският президент е първият чуждестранен лидер, който бе поканен на среща от новоизбрания президента на Франция. При това не къде да е, а във Версай – бивша кралска резиденция и знаково място за всички французи.
Вестник Libération пише, че визитата на Путин е била сама по себе си образец на тържествеността и е била изпълнена с всичките подобаващи почести – присъствието на републиканската гвардия и цяла рота барабанисти. А десетки журналисти с нетърпение очакваха първото ръкостискане.
 
От американския The Washington Post отбелязват, че „онези, които са очаквали фойерверки, са били разочаровани”.  
 
В Lefigaro поясниха: в ръкостискането на лидерите не се е чувствала борба, както е било в Брюксел между Макрон и Тръмп. Преговорите са били очи в очи – мъжествени и приятелски.  
 
Пресата отбелязва, че преговорите са продължили повече от очакваното. Съдейки по всичко, много от темите са били обсъждани по-подробно.
 
На пресконференцията след срещата на журналистите не бе разказано всичко. Но е известно, че основните теми са били Сирия, Украйна и, разбира се, борбата с международния тероризъм – един от въпросите, по които между Русия и Франция радикални разногласия няма.