Тези дни структурите на подсъдимите олигарси нададоха вой до небето. 
Причина за недоволството, което шумно изразиха клиентите на Темида и техните клакьори е продажбата на доскорошната им телевизионна бухалка, известна в медиите като Б(анкера)И(ма)Т(елевизия).


Ревът на групировката „Капитал“ и приятели е съвсем оправдан. До съвсем скоро те използваха телевизия БиТ като инструмент за разправа с неудобните си конкуренти в политиката, магистратските среди, бизнеса и обществения живот на страната. Студиото на медията бе удобен пристан за:

Политическите марионетки на олигархията – Да 16, тъмносинята файтон секта и зелените грантаджии.

Пионките на олигархията от НПО-тата на задкулисието – Стайковци, Кънчевци, Белевци и подобни.

ДС агентите, с видна роля в атаките на олигархията срещу държавността и институциите – „Сашо“; „Академик“.

Слугите на олигархията от медиите – драскачите на служба при бандит със запорирано имущество от КОНПИ; финансово (без)смислените псевдо журналисти  на хранилка при сръбския Фараон; прислужниците на подсъдим за данъчни престъпления фармацевтичен бос; обслужващият персонал на червения газов барон – ученик на Луканов и Кремъл.

В самата телевизия бяха инсталирани най-верните рупори и мегафони на мафията. Начело с нещото, което изфабрикува партенката, че Еврокомисията искала оставката на Цацаров. Същото нещо де факто създаде фалшификата „Цумгейт“. То пусна пиянското клипче на самозабравилия се олигарх във фейсбук, а на другия ден го покани в предаването си, където един от основните кукловоди на пленената държава получи страстно и старателно едночасово вербално фелацио.

И все пак – в обслужването на олигархията, обхванала в пипалата си всички нива на държавната власт, най-дейно участие взимаше Сашо Диков - бившият скиор, днешен стажант. Антинаградата „Златна малинка“ заслужено е негова. Постара се доста, за да я заслужи. Все пак, говори се, че заплатата му в БиТ била около 15 хиляди лева.

Той направи всичко възможно да пуска в публичния ефир опорните точки на укриващия се от правосъдие-банкер беглец. От ефира на телевизията манипулациите, лъжите и внушенията на белградския Остап Бендер бяха разпространявани мълниеносно от кафявата пропагандна машина на капиталската олигархия. А челното място в нея заемат медиите-бухалки.
Медия-бухалка на олигархията беше и БиТ. И затова днес задкулисието толкова реве.

Явно телевизията вече ще е обективна, ще защитава обществения интерес, а не бизнес делата, далаверите, сделките и схемите на подсъдими мултимилионери. Някои от тях със запорирано имущество, защото държавата е събрала солидни доказателства, че стотиците милиони са придобити чрез престъпна дейност.

И това вбесява „Агнешките главички“. Защото знаят, че идва Гергьовден.