Професор Юлиян Вучков е един от първите общественици, които разобличиха публично Сашо Диков за пристрастията му към Иво Прокопиев и Иван Костов. По това време двамата често гостуваха в предаванията на хлевоустия водещ, който им спестяваше неудобните въпроси. По време на интервюто на 12 април 2014 г., обаче Вучков прави за смях Диков. Предлагаме ви и прелюбопитния диалог между двамата, който започва на 7-ата минута и 27-ата секунда от видеото: 12 април 2014 година
Проф. Юлиян Вучков: Пълен провал ти беше разговорът с Иво Прокопиев! Ти не знаеш ли кой е Иво Прокопиев? Той се възвеличаваше, той се изкарваше някакъв икономически фактор, като че ли има някакъв голям принос за икономиката на България, която е срината отвсякъде! 
Сашо Диков: Какво му е лошото на Иво Прокопиев?

Проф. Вучков: Иво Прокопиев ли какъв е? Ще ти кажа! Не знаете ли, че има тежки обвинения срещу него?
Сашо Диков: Какви?

Проф. Вучков: Ти се занимаваш с разследваща журналистика, имаш екип! Защо не се поровиш в банковите му сметки?
Сашо Диков: Осъди в. "Уикенд" и "Всеки ден"...

Проф. Вучков: Аз не казвам, че той краде! Защо не го попиташ откъде са му парите?
Сашо Диков видимо се ядосва: Кажи ми какви престъпления е извършил Иво Прокопиев!

Проф. Вучков: Защо не го попиташ как е натрупал тези пари? Той натрупа пари още на млади години, когато направи "Капитал"! Аз съм професионалист и мога да ти кажа, че "Капитал" е ужасен вестник! Разцентрован! 
Тук вече не можеш да не кажеш и за другия ти гост Иван Костов! Той ругае всички политици и се изкарва велик! Абе, как не се сещате да го прекъснете и да му кажете: Г-н Костов, към вас има тежки обвинения?

Сашо Диков внезапно прекъсва темата и пита събеседника защо е отишъл да работи в друга телевизия и разговорът тръгва в съвсем друга посока, както може да се убедите от видеото: