Не че президентът е много добър политтехнолог, а хората от  другата страна са много слаби политици, за съжаление. Това коментира пред Нова тв Левон Харпацумян. 

Не става дума за търпимостта на президента, а за търпимостта на обществото. Българското общество става все повече възприемчиво за подобни неща, като изтеклия запис от събранието на ПП. Научихме се да толерираме подобно поведение и не вярвам да има вълна от възмущение на подобно поведение или пък натиск, което да доведе до отказ от мандат, коментира Стойчо Стойчев. 

Радев попари жестоко ПП/ДБ при връчването на мандата! БЛИЦ TV

Нека да не забравяме, че културата на толерантност към подслушваници и всякакъв такъв тип ченгеджийски номера не е нова. Ако си спомняте в първото правителство на Бойко Борисов декларираха масово министрите, че искат да ги подслушват, защото са много честни.

Къде го има това да взимаш важни политически решения на базата на подслушани разговори, които очевидно, че не са за широката публика.

Друг е въпросът тези хора колко са наивни, че да правят онлайн конференция с десетки души и откъде накъде този Радостин Василев, който има доказано досие с предателства, е там и е записвал, коментира Харпацумян.

В момента ГЕРБ получават предимство от позицията на морално притиснатия партньор. Т.е. те са в по-силната позиция да поставят условия и това не означава в правителството да влязат някакви нови хора от ГЕРБ, а по-скоро изключване на някои хора от ПП от досега декларирания състав за правителство, обясни Стойчев.

В бъдещо правителство трябва да се поканят хора, коитo осъзнават, че отиват на една политически самоубийствена мисия, които имат какво да правят, с какво да си хранят семействата, след като вече няма да са в политиката, коментира банкерът. 

Мисията е самоубийствена, защото ще трябва да се направят неща, които не са чак толкова популярни, които ще нарушат някакви интереси, хората ще бъдат заливани с пoмии. То с този запис няма да се свърши, коментира банкерът.

Наистина България е безнадеждно закъсняла с един куп неща. Просто има нужда наистина някой да седне да върши работа, допълни той.

До трети мандат надали ще се стигне, тъй като нито ГЕРБ, нито ПП-ДБ иска подобно нещо, тъй като той ще го даде най-вероятно отново на БСП, за да може да продължи да си управлява със служебно правителство и през лятото, посочи Стойчев.

Ще има правителство според мен, макар че стартът му ще е позорен, допълни политологът. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук