Президентът и "промяната", заедно и поотделно, тласнаха държавата ни назад към ямата. Затова и бързо излизане от нея, та чак и тръгване напред,  скоро няма да има. Това коментира в профила си във Фейсбук евродепутатът Александър Йорданов. 

"Сценарият на президента, написан още през 2016 г. остава непроменен. Негова цел е създаване на хаос в страната и липса на стабилно парламентарно управление, пише още той.

Ето и пълния текст на коментара му: 

Нещата отиват към поредно служебно правителство - най-голямата глупост на Конституцията, която през 1991 г. бе приета от БСП и тези от "сините", които днес подкрепят ДБ. Тогава те се съешиха за първи път. Днешното им съешаване е очевидно. Последното гласуване в парламента на позицията относно френското предложение за начало на преговорния процес на РСМ показа, че при добра воля може да има мнозинство за промяна на Конституцията. Но това все не се случва. Защото липсва воля за добри дела. Има само приказки.

И да припомня. Когато има служебно правителство няма парламент. Това означава, че няма и промяна. Защото промени се осъществяват само по законодателен път в парламента. Правителството е само изпълнител на парламентарната, т.е. на народната воля. Пиша тези редове, защото чета как политици от ПП, ДБ и БСП се кокошинят на президента. А той вече реди поредния служебен кабинет. Картината е трагикомична.

Затова и напомням, че сценарият на президента, написан още през 2016 г. остава непроменен. Негова цел е  създаване на хаос в страната и липса на стабилно парламентарно управление. Това обслужва отлично кремълските интереси у нас. Този сценарий бе прикриван дълго време, а и все още се прикрива под паролата "Промяна". За реализацията му президентът използва кукли на конци, които монтира в своите служебни правителства или в т.нар. партии на "промяната". Така се появиха Петков и Василев, така се активираха Нинова, Трифонов, Иванов,  Манолова и т.н.

Сега чета, че те критикуват президента. Но едва сега. Преди това кършеха снага пред него, приклякваха му, с песни и пляски го поздравяваха. Изобщо -  сбъркана им работа. А и има още да се обърква. И по-лошо да става. Така е било неведнъж в България. И сетне минават години, докато се оправим. Президентът и "промяната", заедно и поотделно, тласнаха държавата ни назад към ямата. Затова и бързо излизане от нея, та чак и тръгване напред,  скоро няма да има.