Политиците от всички централи трябва да си дадат сметка, ако се върнат назад в годните, че записите изтичат от вътрешната опозиция. 

Изтече скандален ЗАПИС на Киро, Лена и Василев за незаконен кеш в торби и „неофициални“ 1,5 млн. от Бобоков

Това заяви в ефира на bTV политоложката Цветанка Андреева, коментирайки скандалния запис от среща на "Продължаваме промяната", в която Кирил Петков, Асен Василев и Лена Бориславова обсъждат незаконен кеш в торби и искат от бизнесмени милиони за тяхна предизборна кампания. 

"Най-скандалният запис на ПП изтече от техен човек, говоря за Радостин Василев. Нека да не намесваме службите. Тук става въпрос за информация, която се разпространява от вътрешен човек.

Радостин Василев пусна запис от Националния съвет на ПП, изплуваха скандални неща ВИДЕО

Едва ли може да твърдим, че службите седят и се занимават с партийни събрания.

Ако все пак се занимават, значи има подаден сигнал, за да разследват и подслушват. Те иначе нямат право. Ако го правят обратно на това, това вече е съвсем друг въпрос", каза още Андреева. 

"Понякога врагът е вътре в централата, не е непременно в службите. Този кеш, за който се говори, моралният императив, лидерството на ПП, цялата критика срещу статуквото, идеята, че те са носителите на нов морал, ново поведение, пропада с това, че някой иска един милион от човек. Но това е тъмната връзка между бизнеса и партиите", каза още тя. 

"Всяка партия има нужда от финансиране на кампанията и води такива разговори. Не виждам да има нещо чак толкова компрометиращо.

Допускам, че ще има и други записи, ако те наистина са дело на специалните служби, крайно време е да се замислим за какво им плащаме", опита се да замаже скандала журналистката Стояна Георгиева. 

"Това не е никакъв тъмен бизнес, съвсем явен и легитимен е. Имаме неофициална информация от къде е изтекло, как е станало. Твърди се, че има и още", настоя още тя. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!