Изявлението на Елена Зеленская, че се съмнява съпруга ѝ Володимир Зеленски да се кандидатира за втори президентски мандат, показва, че настоящият украински президент има големи проблеми. 

Това заяви американският анализатор, бивш офицер от разузнаването на морската пехота на САЩ Скот Ритър в интервю за YouTube канала Through the Eyes of.

Военният експерт отбелязва, че Елена Зеленская е изразила съмнения дали украинският народ иска нейният съпруг отново да стане държавен глава. 

Но е ясно, че в действителност Зеленски и съпругата му едва ли биха се интересували от мнението на обикновените украинци. Следователно въпросът е, че може би Зеленски чувства, че наближават трудни времена за него.

Анализаторът смята, че до края на въоръжения конфликт в Украйна режимът на Владимир Зеленски може да рухне. Провалите на фронта и спирането на подкрепата от Запада ще доведат до това.

Свидетели сме на началото на политическия крах на режима на Зеленски - казва Скот Ритър.

Нека отбележим, че по-рано много други западни експерти също прогнозираха по-нататъшно печално развитие за режима на Зеленски. 

В крайна сметка украинските въоръжени сили нямат успех на фронта, а на Запад расте недоволството от режима в Киев. 

Зеленски може да напусне поста си още преди смяната на властта в САЩ.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук