Руският президент Владимир Путин беше директен и искрен когато обяви мобилизация в Русия и заплаши с използването на ядрени оръжия. Освен това той наистина имаше предвид това, което каза, докато заплаши Запада със смразяващо ядрено предупреждение. Това заяви американският експерт по езика на тялото Джуди Джеймс, анализирайки поведението на обитателя на Кремъл докато обявяваше частична мобилизация в Русия.

По думите на Джеймс руският президент е показал „тревожни улики“ в своята „блъскаща се в гърдите“ реч, които показват, че той е „решен“ да изпълни заплахата си.

Путин не блъфира“, категоричен е US експертът.

„Докато се обръщаше към нацията Путин хвърли „твърд поглед“, „оголи зъби“, направи „отрязващ жест“, сви рамене и се „наведе напред“ в опит да покаже своята решителност“, категоричен е Джуди, цитиран от The Sun.

Експертът Джуди каза, че Путин – чиято армия е претърпяла огромни загуби в лицето на зашеметяващата украинска контраатака – също имал погледи, изпълнени с „отвращение“.

„Това беше директен, категоричен, ядосан и много доминиращ език на тялото от страна на руския лидер, който се наведе напред, за да се вгледа право в обектива на камерата, за да покаже контрол и отвращение чрез изражението на лицето и накланянето на главата си.

Ръцете му бяха „разпръснати“ по масата, но лявата ръка направи отрязващ жест, за да подскаже решително мислене.

Движенията му подсказваха неотложност и стил на „разказване“, който предполагаше, че това е окончателното му решение и няма място за дискусия“, уточни американският експерт по езика на тялото.

В обръщението си Путин каза, че има „много оръжия“, които е готов да използва срещу Запада.

Джуди уточни, че в този момент носът и устните му се сбръчкаха в микро жестове на отвращение.

„Вдигането на раменете му подсказваше липса на избор и когато заговори за ядрени реакции, състоянието на очите му се засили, тъй като долната му челюст изглеждаше щръкнала, оголвайки долните му зъби в жест, често свързван с гняв и решителност.

„Това изглеждаше като блъскащ се в гърдите човек с твърд поглед в края, който изглеждаше предназначен да плаши и сплашва“, уточни Джуди.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук