Няма условия и настроения за президентска партия. Това е върховна политическа глупост. Едва ли някой би повторил опита на Георги Първанов, където видяхме, че не се получи ясен и силен проект, коментира пред Канал 3 журналистката Валерия Велева.  
По думите й създаването на такова нещо означава къртовска работа, а Румен Радев не разполага с такъв персонал. "Да се създаде партия не е лесно и не е само даване на акъл и фейсбук статуси”, каза още тя. 

„Има усещането, че тази мантра с БСП ще стои до края на неговия мандат. Така или иначе той е издигнат от тази партия. По-важното обаче е да видим каква политика изповядва. Не може един политик да излезе и да набеди държавния глава, че не си върши работата. Това е непростимо”, категорична беше тя.

„Не може влиятелни лидери и партии да са във война с президента.  Българската външна политика трябва да бъде единна. Не може Радев да каже, че премиерът е защитил позициите на Турция, когато всички видяхме, че той защити българската. В това отношение срещата беше успешна.  Всички трябва да седнат и да се разберат на една маса”, каза още Валерия Велева.