Журналистката Валерия Велева написа критичен коментар относно "Продължаваме промяната" и действията им след обявяването на изборните резултати. Ето какво написа тя в личния си фейсбук профил:

Приятели!
Абосолютно скандални новини идват от РС Македония. Оказва се, че в Скопие вече редят новото българско правителсгво с премиер Кирил Петков.
Ето фактите:

"Най-вероятният нов премиер на България Кирил Петков ще назначи за министър на външните работи свой близък сътрудник. Петков твърди, че за този пост най-добрата личност би бил Даниел Лорер".

Това обяви специалният пратеник на македонското правителство за преговорите с България Владо Бучковски, цитиран от БГНЕС.
Скандалът наистина е нечуван! Гръмовен! За първи път от чужда държава научаваме кой ще е българският външен министър. НИКОГА ДОСЕГА ТОВА НЕ СЕ Е СЛУЧВАЛО! Дори, по времето на комунизма, когато от Москва ни диктуваха какво да правим.

Същият Лорер, когото Скопие вече назначи за външен министър, днес преговаря с партиите за състава на бъдещото правителство като представител на "Продължаваме прожмяната". Какво падение!

"Лорер има изключителни познания и е негов (на Кирил Петков – бел. ред.) най-близък сътрудник. Той бе в неговия кабинет, когато той бе министър на икономиката в първото служебно правителство на Стефан Янев. Той е евреин, дипломирал се е в Университета в Тел Авив. Твърди се, че има опит при воденето на преговори и че е идеалният човек за решаване", осветлява ни Владо Бучковски.

Според Владо Бучковски ключовият въпрос е дали ще има успех до 14 декември (когато ще се проведе срещата на върха на ЕС за разширяването, бел. ред.). Но Кирил Петков щял да положи усилия за подобряване на положението на българите в Македония

"Има окуражителни сигнали, за нова стратегия от българска страна, която е в полза на страната ни. Но сроковете не са наш съюзник", каза Бучковски в предаването "Топ тема", в което участва и бившият посланик на РС Македония в София Мариян Гъорчев.

"Колкото и да бърза Румен Радев при свикването на българския парламент, това няма да позволи на българската страна да реагира пред ЕС, за да се стигне до положително решение", смята бившият посланик.

Двамата отправиха тежки обвинения срещу политиката на България, която се била фиксирала само върху работата на смесената българо-македонска историческа комисия, която е била само една точка от Договора за приятелство подписан между двете на 1 август 2017г.

Същата позиция зае тази сутрин и Кирил Петков, който атакува досегашните преговарящи за това, че са се фокусирали само върху историческата тематика.
Ето това ни чака съвсем скоро! Без история без минало, без корени, без българщина - едни кухи технократи безродници ще ни продадат за бизнес-интересите си!