Попълнете търсена ключова дума или фраза

Вижте какво се крие зад скандалната кандидатура на Христо Иванов!

https://blitz.bg/analizi-i-komentari/vizhte-kakvo-se-krie-zad-skandalnata-kandidatura-na-khristo-ivanov_news478419.html Blitz.bg София, България 10 Ян. 2017, 17:56 4901 прочита 0 коментара
Тези дни се учреди дългоочакваната партия на Христо Иванов. В първите и редици е Мануела Малеева. Тя е представител на една нарицателна фамилия. Това е фамилията на Юлия Берберян – майката на Мануела Малеева. Това пише в коментар за сайта "Хипотези" Георги Иванов.

В последните години помним Берберян като редовен участник в сбирките на „Протестна мрежа“, които бяха посветени на така наречената съдебна реформа. Реформата се криеше в желанието на определен кръг да овладее системата. А в случая на Берберян – реваншизъм, замитане на следи и разчистване на сметки с магистратите, които се занимаваха с тъмните петна в нейната биография.

В края на миналия век тя е депутат от управляващото мнозинство на СДС в 38-то Народно събрание. По онова време Костов е министър-председател,

И благодарение на тези контакти Юлия Берберян прави удара на живота си.

Тя и нейният съпруг заменят 15 маломерни панелки в гетата на София срещу 21 декара в Борисоват градина. Класически пример за заменка кон за кокошка. Тази заменка на практика ограби Столична община и ощети с милиони софиянци.

Това бе мнението на магистратите от две инстанции. Припомням, че Берберян и нейният съпруг(тя – година, той – година и половина) получиха от Софийски градски и Софийски апелативен съд условни присъди за корупционната схема. А след това Върховният касационен съд ги оправда. Чия ли е дългата ръка, повлияла на независимата институция?

Впрочем – може и върховните съдии да са прави. Може сделката наистина да е законна. Но със сигурност не е морална. Със сигурност няма как безморални личности, облагодетелствали се на гърба на гражданите на столицата, днес да размахват пръст, да бъдат съдници и морални ментори на обществото.

И все пак има вариант, в който да приемем, че Малееви могат да са политици, които борят корупцията и липсата на справедливост в държавата. Нека върнат 21-те декара в Борисовата градина. Да си приберат панелките и да продължават смело напред в политическата кариера.

Кога медиите ще попитат за 21-те декара на Берберян и Малеева в „Борисовата градина“? Защото същите бяха особено словоохотливи по казуса със седемте декара от „царските конюшни“. За 7 декара на „Дондуков“ говорят, но за 21 декара в „Борисовата“ мълчат срамежливо и оглушително.

Така както не се и разкри кой предложи Христо Иванов за правосъден министър в служебния кабинет „Близнашки“. Самият професор призна: „Никога не бих работил с подобен човек ако зависеше от мен...“

Кой назначи за министър на правосъдието юрист, който не е стъпвал в съдебна зала – не е бил съдия или прокурор. Твърдеше, че е адвокат, но нямаше адвокатски права. Спряха му ги заради неплатен членски внос, възлизащ на сумата от 8 лева месечно.

Кой реши, че неправоспособен юрист-калинка може да ръководи съдебната система? Все едно лице без свидетелство за управление на МПС да работи като шофьор в градския транспорт.

Кой назначи Малеева за съветник на премиера Близнашки?

Кой предложи за партийни лидери Христо Иванов и Мануела Малеева?

Същият някой явно е решил, че фамилия Малееви – автори на една от най-грандиозните корупционни схеми в София – имат място в редиците на антикорупционната партия.

Същият някой явно мисли, че сме забравили другите схеми на Берберян и дъщеря и през 90-те – финансирането на подготовката, швейцарските фирми, двойното гражданство...

Е, ние ще му ги припомним съвсем скоро.

А преди това ще попитаме Христо Иванов:

1.     Кой Ви предложи за министър на правосъдието в служебния кабинет „Близнашки“? Кой Ви предложи да оглавите партията „Да България“?

2.     Пример за корупционна схема ли е заменката на Малееви? И ако да – трябва ли те да върнат имота, а Мануела Малеева да подаде оставка от вашата партия?

3.     Ако сделката е законна, то морална ли е според Вас? И не считате ли, че тя ощетява с милиони София и софиянци?

4.     Сигурен ли сте, че във вашата партия не членуват и други лица, които са ощетили с милиони българските граждани?

Георги Иванов за Хипотези

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам