Американският военен флот порази с крилати ракети "Томахоук" сирийската авиационна военна база "Шейрат“. Общо 59 ракети са били изстреляни. По предварителни данни, в резултат на нападението, са загинали шестима сирийски войници и 15 самолета са били повредени, съобщава newinform.com.
Инцидентът коментира военен експерт от Центъра за цялостна европейска и международни изследвания към Висше училище по икономика Василий Кашин. Според него, ударът от огромен брой ракети е бил ясно предназначен, за да може гарантирано да се преодолее ПВО-системата.

Кашин вярва, че дори и ПВО-системите С-300 или С-400 е нямало как да засекат ударите.

По думите му дори тези системи да са били инсталирани на летището „Шейрят“, е нямало как да се справят с предотвратяване на удара. Причината е, че става въпрос за твърде много цели. Системата е предназначена за едновременното унищожаването на няколко обекта, но не и когато тези обекти се движат заедно към целта. Според експертът САЩ са сбъркали, като са изразходвали цели 59 ракети, насочени към една цел, тъй като са били похарчени страшно много средства. Според него не е трябвало да се дават 100 милиона долара за 59 ракети, които са атакували една единствена цел.

Превод: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!